گوگل به پنج کتابخانه مهم جهان راه می يابد
گوگل محبوبترين جستجوگر اينترنتی جهان است
جستجوگر اينترنتی گوگل، با همکاری پنج دانشگاه و کتابخانه معتبر جهان کتابهای موجود در اين کتابخانه ها را به صورت آنلاين در اختيار علاقه مندان در سراسر جهان قرار می دهد.
قرار است تمام کتابهای موجود در دانشگاه های ميشيگان و استنفورد و بخشی از مجموعه کتابهای دانشگاه های هاروارد، آکسفورد و کتابخانه عمومی نيويورک در مجموعه کتابخانه آنلاين گوگل قرار گيرند.
برای ديجيتال کردن تمام کتابهای کتابخانه دانشگاه ميشيگان که بالغ بر هفت ميليون جلد است شش سال زمان لازم خواهد بود.
دانشگاه هاروارد 40 هزار کتاب و دانشگاه آکسفورد فقط کتابهايی که برای نخستين بار در قرن نوزدهم به چاپ رسيده و در کتابخانه بادلين نگهداری می شوند را در اختيار گوگل خواهند گذاشت.
يک سخنگوی دانشگاه آکسفورد در اينباره گفت که اين مجموعه شامل ديوان اشعار، رمان، رساله های سياسی و کتابهای هنری خواهد بود.
او ادامه داد :" آثار مهمی که ديگر چاپ نمی شوند و فقط در چند کتابخانه در سراسر جهان وجود دارند، از اين پس در اختيار همگان قرار خواهند گرفت."
کاربران فقط به فهرست و خلاصه آثاری که دارای کپی رايت هستند، دسترسی خواهند داشت.
فقط کتابخانه عمومی نيويورک به گوگل اجازه داده است که بخش کوچکی از مجموعه کتابهايی از اين کتابخانه را که دارای کپی رايت نيستند، در مجموعه خود بگنجاند.
سوزان ووجچيکی مدير اداره فرآورده های گوگل در اينباره گفت:" هدف از اجرای اين طرح بزرگ، باز کردن قفل گنجينه اطلاعاتی است که تاکنون به صورت آنلاين در دسترس نبوده است."
همچنين لينکهايی برای دسترسی به کتابخانه های عمومی برای قرض گرفتن کتابهای متعلق به آنها در اين طرح تازه گوگل موجود خواهد بود. گوگل برای در دسترس گذاشتن اين لينکها پولی دريافت نمی کند.
گوگل اعلام کرده است صفحات اسکن شده آثار اين کتابخانه ها که از طريق اين شرکت به صورت آنلاين قابل خواندن است حاوی آگهی های بازرگانی نخواهد بود ولی دارای لينکهای شرکت "آمازون" هستند.
جان ويلکين يکی از کتابدارهای کتابخانه دانشگاه ميشيگان که با گوگل همکاری می کند گفت:" اجرای اين طرح دنيا را تغيير می دهد. خيلی از مردم نگرانند که با آنلاين شدن کتابخانه، عمر کتابخانه های سنتی پايان خواهد يافت ولی ما بايد برای دادن جان تازه ای به کتابخانه ها اين کار را انجام دهيم."
چندی پيش گوگل جستجوگر تازه ای را با هدف بهبود دسترسی عمومی به مواد و آثار دانشگاهی و علمی راه انداخت.
<< Home